Polen de rapiţă, W203

230 leiALS051

Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. Cu toate acestea, concentrația de IgE în sânge este instabilă. Se schimbă odată cu dezvoltarea bolii, cu cantitatea de doză de alergeni primită, precum și în timpul tratamentului. Se recomandă repetarea studiului atunci când simptomele se modifică și sub controlul tratamentului. Necesitatea reexaminării trebuie consultată cu medicul curant. Astfel cuantificarea anticorpilor specifici din sânge, imunoglobuline de clasa E, care apar în prezența unei reacții alergice la polenul de rapiță.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.