CT cerebral fără contrast

1 100 leiCT01

Tomografia computerizată cerebrală (a creierului) reprezintă o formă de radiografie cu utilizarea echipamentului cu raze X. În comparație cu radiografia, scanarea CAT (o altă denumire a CT) permite o cercetare mai aprofundată în cazul traumatismelor craniene, tumorilor, monitorizării în cancer, hemoragiilor intracraniene.

Beneficiile procedurii:

 1. Stabilirea exactă dacă este necesară intervenția chirurgicală;
 2. Diagnosticarea tumorilor (localizarea lor) și monitorizarea eficienței tratamentului cancerului;
 3. Reducerea termenului de spitalizare;
 4. Evaluarea stării pacientului în cazul dacă acesta este suspectat/a suportat accident vascular cerebral (localizarea).

Avantajele tomografiei computerizate (CT cerebral):

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) e posibilă depistarea tumorilor cerebrale cu dimensiuni de 1 mm.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii.
 3. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 4. Examinarea CT cerebral fără contrast nu necesită o pregătire specială.
 5. Durata diagnosticul CT cerebral - până la 30 de minute. 

Când este contraindicată examinarea CT cerebral fără contrast?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor.
 • Boala Parkinson.
Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brakeți, anunțați medicul.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.