CT oaselor temporale

1 100 leiCT06

În comparație cu radiografia, tomografia computerizată osului temporal permite examinarea nu doar țesutului osos, dar și a țesuturilor moi din această zonă. Osul temporal este unul par, care se află în părțile laterale ale cutiei craniene. Dacă să numim mai simplu, acest os reprezintă zona tâmplelor.

CT osului temporal se indică de către specialiști în cazul:

 1. Otitei medii purulente acută care prezintă complicații sub formă de mastoidită, meningită, pareză a nervului facial;
 2. Infecțiilor ale urechii medii însoțite de proces inflamator (epitimpanită, mezotipinită, colesteatom și alte boli caracterizate prin pierderea persistentă a auzului);
 3. Traumelor craniene;
 4. Malformații congenitale ale urechii externe și medii.

Avantajele tomografiei computerizate (CT osului temporal):

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) e posibilă depistarea tumorilor de dimensiuni de 1 mm.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii.
 3. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 4. Examinarea CT fără contrast nu necesită o pregătire specială.
 5. Durata diagnosticul CT - până la 30 de minute. 

Când este contraindicată examinarea CT osului temporal?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.
Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți, anunțați medicul.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.