Anticorpii antifosfolipidici, IgM/G

350 leiIM37
Ac. anti fosfolipidici reprezintă un ansamblu de autoanticorpi ce definesc sindromul antifosfolipidic.În sindromul antifosfolipidic primar anticorpii apar independent, în timp ce în sindromul antifosfolipidic secundar anticorpii se asociază cu alte boli autoimune (lupus sistemic eritematos, artrită reumatoidă, sindromul Sjogren).

Imunoenzimatică/ ELISA

Sînge

Elisa Sunrise Tecan

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

HE081 zi140 lei

Anticoagulanţii lupici sunt autoanticorpi împotriva fosfolipidelor încărcate negativ sau a complexelor de fosfolipide (fie cu beta 2-glicoproteină 1, fie cu factori de coagulare, cum este protrombina).

Semnificație clinică

Pot sa apară:

  • în lupusul eritematos sistemic, dar şi în alte boli autoimune
  • ca răspuns la tratamentul unor infecţii (de exemplu, infecţii ale tractului respirator la copii)
  • la pacienţi aparent sănătoşi.

Anticoagulanţii lupici au fost asociaţi cu tromboza arterială şi venoasă şi cu pierderile de sarcină.

Prezenţa anticoagulanţilor lupici se asociază cu un aPTT prelungit.

Persoanele cu trombocitopenie şi deficienţă de factor II asociate cu prezenţa anticoagulanţilor lupici prezintă risc de sângerare.

HE071 zi240 lei

Antitrombina III este inhibitorul plasmatic al trombinei şi al factorului X activat şi formează un complex inactiv (ireversibil) cu aceste enzime.  Determinarea antitrombinei III fiziologic active permite diagnosticul deficienţei congenitale şi dobândite a acesteia, condiţie asociată riscului de tromboză. Deficienţa dobândită apare cel mai adesea ca rezultat al consumului acesteia, în urma unor intervenţii chirurgicale majore sau în sindromul de coagulare intravasculară diseminată (CID) asociat cu septicemie, nefroză, afecţiuni hepatice (hepatită, intoxicaţii cu droguri, alcoolism) şi contraceptive ce conţin estrogeni. Testul permite depistarea precoce a pacienţilor cu risc crescut de tromboză.

IM192 zile300 lei

Sindromul antifosfolipidic este o boală autoimună sistemică, responsabilă de tromboze venoase şi arteriale, avorturi recurente şi moarte fetală intrauterină. Ac. anti cardiolipina IgM sunt un indicator valoros în diagnosticul bolilorautoimune aflate la debut, în timp ce ac. anti cardiolipina IgG sunt prezenţi instadiile progresive ale bolilor autoimune manifeste.