Pelin obișnuit, W43
Alergia la pelin - este de tip de alergie sezonier și se manifestă în timpul înfloririi acestei plante, care are loc la sfârșitul lunii iulie- mijlocul lunii septembrie. Principalele simptome la alergia de pelin se manifestă prin: congestie nazală, strănut, lăcrimarea ochilor, răgușeala vocii, tuse, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, greață, indigestie, cefalee, febră, slăbiciune, umflarea pielii și mucoaselor, erupții cutanate și roșeață pe piele, mâncărime, etc.
Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. Cu toate acestea, concentrația de IgE în sânge este instabilă. Se schimbă odată cu dezvoltarea bolii, cu cantitatea dozei primite de alergeni, precum și în timpul tratamentului. Se recomandă repetarea studiului atunci când simptomele se schimbă și când tratamentul este monitorizat. Necesitatea reexaminării trebuie consultată cu medicul curant. Scopul acestui test este de a determina posibile cauze ale manifestării bolilor alergice, în special de natură sezonieră (rinită alergică/ rinoconjuctivă, astm bronșic).
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.