Alela HLA-B27

880 leiTG05
Gena HLA-B27 codifică o proteină, care joacă un rol foarte important în sistemul imunitar. HLA-B face parte dintr-o familie de gene numită complexul antigenilor leucocitare umane (HLA). Complexul HLA ajută sistemul imunitar să distingă propriile proteine ale organismului de proteinele produse de agenții străini, cum ar fi virusurile și bacteriile. Prezența alelei HLA-B27 în organism este puternic asociată cu dezvoltarea spondiloartritelor, incluzând spondilita anchilozantă și artrita reumatoidă. Un studiu recent a constatat că 94% dintre pacienții cu spondilită anchilozantă sunt HLA-B27-pozitivi.

Indicații pentru testarea genetică HLA-B27:
 

- necesitatea de a exclude spondilita anchilozantă la un pacient a cărui rude suferă această boală;
- diagnosticul diferențial al formelor incomplete ale sindromului Reiter (uretrite sau fara uveita) si gonococică artrita;
- diagnosticul diferențial al sindromului Reiter însoțit de artrită severă și reumatoidă artrita;
- la examinarea pacienților cu artrită reumatoidă juvenilă.

Dacă antigenul HLA-B27 nu este detectat, spondilita anchilozantă și sindromul Reiter sunt puțin probabile, deși A exclude complet aceste boli în acest caz este imposibil.
 
Citește mai mult

PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real

Sânge

DTlite Real-Time DNA-Technology

Pregatirea

Pregătirea

  • Nu necesită pregătire specială.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

DTlite Real-Time DNA-Technology
Amplificator automat. Oferă amplificare optimă și controlabilă în timp real

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
EquipmentAmplificator într-o versiune compactă cu detecție în timp real DT-Lite produs de compania "DNK-Technology" este un sistem universal, modern, de înaltă tehnologie.
EquipmentPentru toate rezultatele, este disponibilă și o stare de procesare, care poate fi validată, tipărită sau transferată în LIS (sistemul de informații de laborator).

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

IM162 zile350 lei

Anticorpi la ADN dublu catenar - autoanticorpi, îndreptate împotriva propriului ADN dublu catenar, observate în lupus eritematos sistemic. Sunt cercetate pentru diagnosticarea , o estimare a activității și controlul tratamentului acestei boli.