Cod, f3

230 leiAL30
Pestele cod provoacă o dezvoltare rapidă a simptomelor de intoleranță alimentară (deja în 1-3 zile după ce a fost consumată în alimente). Acest test este folosit pentru a diagnostica intoleranța alimentară la cod. Procese patologice lent progresive în organe și țesuturi ale corpului de multe ori pot duce la boli cronice ale tractului gastro-intestinal, respirator, sistemul nervos, piele, și poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra sferei psihice (depresie, hiperexcitabilitate la copii).

Imunoenzimatică, test cantiativ

Metoda ELISA  presupune adsorbția unuia dintre componenții imuni Ag sau Ac pe un suport solid.

Sânge

Elisa Sunrise Tecan

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Să nu folosiți substanțe antihormonale și antihistaminice nu mai puțin cu 5 zile inaine de colectare.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

 Se recomandă să anunțați personalul medical în următoarele cazuri:
 - Ați avut probleme în trecut în timpul recoltării(pierderea cunoștinței, durere persistentă timp de câteva zile, edem sau hematom local).
 - Utilizați medicamente care pot prelungi timpul de sângerare (chimioterapie, anticoagulante – warfarină, heparină, aspirină).

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

AL011 zi210 lei

Testul se utilizează pentru diagnosticul alergiilor și helmintozelor. Imunoglobulina E (IgE) este o proteină serică, care reprezintă mai puţin de 0.001% din totalul imunoglobulinelor serice. Concentraţia serică a IgE este dependentă de vârstă.  

AL782 zile1 200 lei

Panelul dat se utilizează pentru investigarea screening la suspecția alergiei provocate de alergeni inhalatori. Panelul poate scoate în evidență sensibilizarea la următorii alergeni:
 

-Timoftica

-Secara cultivata

-Anin / Arin

-Mesteacan

-Alune

-Pelin

-Patlagina cu frunza ingustata

-Dermatophagoides pter.

-Dermatophagoides farinae

-Epiteliu pisica

-Epiteliu caine

-Cal

-Porc de guineea par

-Iepure

-Hamster

-Pasari de colivie mix

-Penicillium notatum

-Cladosporium herbarum

-Aspergillus fumigatus

-Alternaria alternata