Secreţie prostatică (Investigaţie microbiologica complexa)

400 leiMB28
Secreţie prostatică (Investigație microbiologica complexa la Mycoplasma și Ureaplasma spp., Trichomonas vaginalis, Candida spp., Escherichia coli, Proteus spp./ Providencia spp., Pseudomonas spp., Gardnerella vaginalis, Staphylococcus faecalis, Enterococcus faecalis, Streptococcus agalactiae/ Group B).

Bacteriologică

Secret prostatic

Microscop Eurostar III Plus

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Nu urinați dimineața înaintea recoltării.

Recomandări

  • Se efectuează de către personalul medical specializat.
  • Se recoltează cu tampoane sterile, după masaj prostatic.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Microscop Eurostar III Plus
Microscop cu fluorescență, rezultate fiabile și reproductibile

EquipmentMicroscoapele EUROSTAR Plus sunt proiectate și fabricate în Compania germana EUROIMMUN AG - un producător european de frunte de sisteme de testare imunofluorescente.
EquipmentO caracteristică unică a EUROStar Plus este utilizarea diodei emițătoare de lumină EUROStar-Bluelight.
EquipmentCel mai bun microscop pentru cercetarea educațională, de laborator în medicină, biologie.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM042 zile300 lei

Chlamydia trachomatis, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de chlamydia, este o bacterie care provoacă o infectie  bacteriana numita si chlamidioza, dezvoltata in princital la nivelul organelor genitale și reprezinta una din infecțiile uro-genitale sexual-transmisibile.

Chlamydia trachomatis, reprezinta o bacterie gram-negativă, care se poate replica și  dezvolta  intracelular, se multiplica prin diviziune celulara si afecteaza ambele sexe.

Organele afectate de aceasta infecție la femei sunt uretra,  canalul cervical și organele reproductive, în timp ce la bărbați este  afectată în principal uretra. În anumite cazuri, boala poate merge mai departe, și poate afecta si alte părți ale corpului, cum ar fi rectul, suprafața oculară sau pleoapele.

Cauzele infectării sunt multiple, cele mai comune includ contactul sexual neprotejat cu un partener infectat, parteneri multipli, începerea vieții sexuale înainte de 18 ani, sau pur si simplu un sistem imunitar foarte slăbit din anumite cauze. Chlamidia reprezinta una din cele mai des întălnite boli cu transmitere sexuala, deasemenea ea poate fi transmisă și copiilor nou-născuți prin intermediul mamei , daca aceasta este deja infectată.

Simptome

Cel mai problematic aspect al modului cum se manifesta boala este că majoritatea persoanelor infectate cu C. trachomatis sunt asimptomatice. Cu toate acestea, bacteriile se pot prezenta într-unul din trei moduri: uro-genital (organele genitale), pulmonare (plămâni) și oculare (ochi). Cazurile uro-genital pot include secreții genitale, sângerare vaginală, mâncărime (prurit), urinare dureroasă (disurie). Adesea, simptomele sunt similare cu cele ale unei infecții ale tractului urinar.

Acest lucru face dificilă depistarea corectă și la timp a infecției, în lipsa unor controale medicale periodice.

În cazul în  care simptomele se manifestă, primele semne de infecție apar de regula la 2-3 saptămîni de la contractarea bolii, in unele cazuri de la cîteva zile la cîteva luni. Chlamidia nu este, așadar, o boala care  poate fi ușor depistată, și de care  să poți scăpa foarte ușor, motiv pentru care consulturile medicale efectuate periodic sunt recomandate, mai ales pentru persoanele care au o viață sexuala activă neregulată, cu mai mulți parteneri. Atunci cînd simptomele se manifestă, acestea sunt de mai multe feluri:

La femei: dureri abdominale, urină tulbure, conjunctivită, dureri la urinare, sîngerari menstruale neregulate, mâncărime (prurit) genitale, febră, senzație de oboseală constantă, usturime la nivelul organelor genitale, inflamarea glandelor bartoliniene (glandele poziționate la deschiderea vaginului).

La barbați: apariția unor cruste pe capul penisului, conjunctivită, urină tulbure, secreții apoase la nivelul penisului, usturime în timpul urinării, creșterea sensibilității anusului și scrotului.

Diagnosticul

Metoda de determinare directă a agentului patogen  este prin reacția de polimerizare în lanț în timp real (RT-PCR), care are sensibilitate diagnostică de peste 95% și specificitate de peste 98%.

MB045 zile300 lei

        Indicații pentru prescrierea testului:

  • Stabilirea etiologiei prostatitei cronice.
  • Dereglări de fertilitate.
        Se analizează următoarele grupe de microorganisme:
  • Bacterii: Escherichia, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Pseudomonas, Acinetobacter, Neisseria, Streptococcus, Enterococcus, Staphylococcus, Corynebacterium.
  • Fungi: Candida spp.