Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Pachet profilactic parazitologic (adulți)

1175.00 Lei
-15%
990.00 Lei

Pachet Profilactic Parazitologic (Adulți)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Pachetul Profilactic Parazitologic (Adulți) este un set de analize de laborator care vizează depistarea infecțiilor parazitare la adulți. Paraziții sunt organisme care trăiesc și se hrănesc în și/sau pe corpul unui organism gazdă, provocând diverse afecțiuni și simptome. Prin efectuarea acestui pachet, se pot identifica și trata infecțiile parazitare într-un stadiu incipient, înainte ca acestea să provoace complicații grave.

Importanța depistării infecțiilor parazitare

Infecțiile parazitare pot fi transmise prin alimente sau apă contaminate, prin contactul direct cu solul sau cu animale infectate, sau prin intermediul unor vectori precum insectele. Simptomele variază în funcție de tipul de parazit și pot include dureri abdominale, diaree, greață, oboseală și pierdere în greutate. În cazuri severe, infecțiile parazitare netratate pot duce la complicații grave, cum ar fi anemie, probleme digestive cronice sau chiar insuficiență organică.

Componentă Descriere
Examinarea coproparazitologică Analiza materiilor fecale pentru a identifica prezența ouălor sau a formelor parazitare.
Teste serologice Analize de sânge pentru a detecta anticorpi specifici unor paraziți.

Depistarea și tratarea promptă a infecțiilor parazitare pot preveni apariția complicațiilor și pot contribui la menținerea unei stări optime de sănătate. Pachetul Profilactic Parazitologic (Adulți) este recomandat în special persoanelor care călătoresc în zone endemice sau care au un stil de viață care le expune la un risc crescut de infecție parazitară.

Rolul examinării parazitologice profilactice

Examinarea parazitologică profilactică joacă un rol important în detectarea și prevenirea infecțiilor parazitare. Paraziții intestinali pot provoca diverse probleme de sănătate, cum ar fi deficiențe nutriționale, probleme digestive și chiar unele complicații grave. Prin efectuarea unor analize periodice, se pot identifica și trata infecțiile parazitare în stadii incipiente, prevenind răspândirea și complicațiile ulterioare.

Indicații pentru recomandarea examinării

Examinarea parazitologică profilactică este recomandată în următoarele situații:

 • Persoanele care călătoresc sau au călătorit recent în zone cu risc crescut de infecții parazitare
 • Persoanele care lucrează în domenii precum agricultură, zootehnie sau prelucrarea alimentelor, unde există un potențial crescut de expunere la paraziți
 • Copiii preșcolari și școlari, care pot fi expuși la paraziți prin contact direct sau prin consumul de alimente/apă contaminate
 • Persoanele cu sistem imunitar slăbit, care sunt mai vulnerabile la infecții parazitare
 • Controale periodice pentru depistarea infecțiilor parazitare asimptomatice sau cu simptome ușoare

 

Pregătirea pentru procedura de recoltare a analizelor

În general, această procedură nu necesită o pregătire specială. Cu toate acestea, este recomandat să respectați următoarele indicații:

 • Păstrați un regim alimentar obișnuit. Nu este necesară menținerea stării de repaus alimentar (post) înainte de recoltare.
 • Evitați efortul fizic intens în ziua dinaintea recoltării.
 • Abțineți-vă de la consumul de alcool și fumat cu cel puțin 24 de ore înainte de recoltare.
 • Mențineți o hidratare adecvată pentru a facilita procedura de recoltare a sângelui.
 • Informați medicul cu privire la medicamentele pe care le luați în prezent.

Procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui se face prin puncție venoasă, de obicei la nivelul venei de la plica cotului. Procedura durează câteva minute și este realizată de către personalul medical calificat. După procedură, poate apărea o mică sângerare sau o vânătaie minoră, care dispar de obicei în câteva zile.

Termenul de executare

1 zi lucrătoare, fără a include ziua recoltării probelor biologice.

Unii factori pot influența rezultatele analizelor, determinând variații sau interpretări incorecte. Iată câțiva dintre cei mai semnificativi:

 • Nivelul de hidratare: Deshidratarea poate duce la o concentrație mai mare a componentelor sanguine, iar consumul excesiv de lichide poate dilua probele.
 • Altitudinea: La altitudini mari, organismul produce mai multe celule roșii și hemoglobină pentru a compensa lipsa de oxigen.
 • Fumatul: Fumatul poate crește nivelul de hemoglobină din cauza monoxidului de carbon din fumul de țigară.
 • Medicamentele și suplimentele: Unele medicamente și suplimente alimentare pot influența valorile sanguine.
 • Activitatea fizică: Efortul fizic intens poate crește temporar unele valori sanguine.
 • Alimentația: O dietă deficitară în nutrienți esențiali poate afecta valorile sanguine.
 • Stările fiziologice: Sarcina, vârsta și sexul pot influența valorile de referință.
 • Condițiile de recoltare și analiză: Momentul recoltării și standardele de laborator pot influența ușor rezultatele.

Pachetul Profilactic Parazitologic (Adulți) este o colecție de teste de laborator menite să detecteze prezența paraziților intestinali sau a produselor lor metabolice în corpul uman. Analiza se realizează prin examinarea atentă a probelor de fecale și, uneori, a sângelui sau altor fluide corporale.

Procedura de testare implică analizarea microscopică a probelor pentru a identifica ouăle, larvele sau adulții paraziților intestinali. De asemenea, pot fi efectuate teste suplimentare, cum ar fi analiza antigenilor și a anticorpilor, pentru a detecta infecțiile parazitare în stadii incipiente sau pentru a confirma rezultatele microscopice. Identificarea corectă a speciei de paraziți este esențială pentru stabilirea unui tratament adecvat.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10204622/
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-95111-9_8
https://www.npr.org/sections/health-shots/2024/04/25/1247021109/states-find-a-downside-to-mandatory-reporting-laws-meant-to-protect-children
https://www.aafp.org/pubs/afp/issues/2021/0900/p277.html

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

215.00 Lei
185.00 Lei
200.00 Lei
180.00 Lei
200.00 Lei
195.00 Lei
Preț fără reducere : 1175.00 Lei
call close
Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață