Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Sănătatea Bărbatului după 40 ani

3650.00 Lei
-16%
3030.00 Lei

Sănătatea Bărbatului După 40 Ani

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

După vârsta de 40 de ani, bărbații încep să experimenteze schimbări fizice și emoționale semnificative. Această perioadă este adesea asociată cu scăderea nivelurilor de testosteron, ceea ce poate duce la o serie de efecte asupra sănătății și stării de bine.

Schimbări Fizice

Printre schimbările fizice cele mai frecvente se numără:

 • Scăderea masei musculare și a forței
 • Creșterea procentului de grăsime corporală
 • Probleme legate de somn și oboseală cronică
 • Scăderea densității osoase
 • Probleme ale tractului urinar

Tabelul 1: Exemple de Activități pentru o Viață Sănătoasă

Activitate Beneficii
Exerciții fizice regulate Menținerea masei musculare, îmbunătățirea circulației sângelui
Alimentație echilibrată Furnizarea nutrienților necesari, controlul greutății
Gestionarea stresului Reducerea riscului de probleme cardiovasculare și alte afecțiuni

Este important ca bărbații să fie atenți la aceste schimbări și să adopte un stil de viață sănătos pentru a preveni sau gestiona potențialele probleme de sănătate asociate îmbătrânirii.

Rolul sănătății bărbatului după 40 ani

După vârsta de 40 de ani, sănătatea bărbatului devine din ce în ce mai importantă, deoarece riscul unor probleme de sănătate precum bolile cardiovasculare, cancerul de prostată și diabetul crește semnificativ. Menținerea unui stil de viață sănătos și monitorizarea regulată a stării de sănătate pot ajuta la prevenirea și gestionarea acestor afecțiuni.

Indicații pentru evaluarea sănătății bărbatului după 40 ani

Evaluarea sănătății bărbatului după vârsta de 40 de ani este recomandată pentru a depista din timp eventualele probleme de sănătate și a interveni în mod corespunzător. Iată câteva indicații pentru evaluarea sănătății:

 • Analize de sânge regulate pentru a verifica nivelurile colesterolului, zahărului și altor markeri importante
 • Examinări periodice ale cancerului de prostată, inclusiv teste PSA și examinări digitale rectale
 • Screeningul pentru boli cardiovasculare, precum hipertensiunea arterială și boala arterială coronariană
 • Evaluarea riscului de diabet și a nivelurilor de glucoză în sânge
 • Monitorizarea sănătății mintale și a stresului

Pregătirea pentru procedura de analiză

Înainte de a efectua analiza pentru Sănătatea Bărbatului După 40 Ani, există câteva recomandări de pregătire:

 • Respectați regimul alimentar: De obicei, nu este nevoie să fiți neapărat nemâncat pentru această analiză, dar este recomandat să evitați mesele copioase cu câteva ore înainte.
 • Evitați efortul fizic intens: În ziua precedentă analizei, evitați activitățile fizice solicitante, deoarece acestea pot influența rezultatele.
 • Abțineți-vă de la alcool și fumat: Evitați consumul de alcool și fumatul cu cel puțin 24 de ore înainte de analiză, pentru a nu afecta rezultatele.
 • Mențineți o hidratare adecvată: Asigurați-vă că sunteți bine hidratat, deoarece acest lucru va facilita recoltarea probei de sânge.
 • Informați medicul despre medicamentele luate: Anumite medicamente pot influența rezultatele, așa că este important să informați medicul despre orice suplimente sau medicamente pe care le luați.

Procedura de recoltare a probei

Proba de sânge pentru analiza Sănătatea Bărbatului După 40 Ani se recoltează de obicei din vena de la pliul cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de un cadru medical calificat. După recoltare, poate apărea o mică sângerare sau o vânătaie minoră, care de obicei dispar în câteva zile.

Durata de procesare

Rezultatele analizei sunt disponibile în maximum 1 zi lucrătoare de la data recoltării probei.

Unii factori pot influența rezultatele analizei, așa că este important ca medicul să ia în considerare următoarele aspecte:

 • Nivelul de hidratare: Deshidratarea poate crește aparent nivelul indicatorilor din sânge, în timp ce o hidratare excesivă îl poate dilua.
 • Activitatea fizică recentă: Efortul fizic intens poate modifica temporar unii parametri.
 • Condițiile de recoltare și prelucrare a probei: Aceste condiții trebuie standardizate pentru a asigura rezultate precise.

Despre analiza Sănătatea Bărbatului După 40 Ani

Această analiză face parte din evaluarea periodică a sănătății bărbatului după vârsta de 40 de ani. Ea cuprinde mai multe componente care ajută la monitorizarea stării generale și la detectarea eventualelor probleme de sănătate specifice vârstei. Analiza implică investigații ale funcțiilor principale ale organismului, inclusiv cele cardiovasculare, hormonale și metabolice.

Sănătatea bărbatului după 40 de ani este importantă deoarece în această perioadă cresc riscurile de dezvoltare a unor afecțiuni precum bolile de inimă, diabetul, cancerul de prostată și alte probleme de sănătate. Prin analize regulate, medicul poate depista din timp eventualele modificări și poate recomanda măsuri preventive sau tratamente adecvate.

Surse de informații:

https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/mens-health/in-depth/men-over-40/art-20047066
https://www.health.harvard.edu/mens-health/protecting-health-for-middle-age-and-beyond
https://www.niddk.nih.gov/health-information/urologic-diseases/prostate-problems/prostate-enlargement-benign-prostatic-hyperplasia

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

125.00 Lei
70.00 Lei
130.00 Lei
60.00 Lei
70.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
80.00 Lei
80.00 Lei
80.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
200.00 Lei
190.00 Lei
165.00 Lei
220.00 Lei
200.00 Lei
Preț fără reducere : 3650.00 Lei

Pregătirea

Prelevarea sângelui:

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
call close
Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață