Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Sănătatea femeii până la 40 ani

4915.00 Lei
-15%
4170.00 Lei

Sănătatea Femeii Până La 40 Ani

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Sănătatea femeii până la vârsta de 40 de ani este esențială pentru o viață împlinită și armonioasă. În această perioadă, corpul femeii trece prin diverse schimbări fizice și emoționale, cum ar fi menstruația, sarcina și nașterea, alăptarea și ajustările hormonale. Toate acestea pot influența starea generală de sănătate și bunăstarea emoțională.

Aspecte ale sănătății femeii până la 40 de ani

Iată câteva aspecte importante ale sănătății femeii în această perioadă:

 • Sănătatea reproducerii: menstruație regulată, planificare familială, sarcină sănătoasă
 • Nutriție echilibrată: aport adecvat de vitamine, minerale și nutrienți esențiali
 • Activitate fizică regulată: menținerea greutății corespunzătoare și a tonusului muscular
 • Gestionarea stresului: echilibru între viața profesională și cea personală
 • Examinări medicale periodice: monitorizarea sănătății generale și depistarea precoce a problemelor

Menținerea unei alimentații sănătoase, a unui stil de viață activ și a unui echilibru emoțional poate contribui la prevenirea și gestionarea problemelor de sănătate specifice femeilor în această perioadă, cum ar fi tulburările menstruale, infertilitatea, bolile inflamatorii pelvine și cancerul de sân.

Tabel cu exemple de alimente sănătoase

Alimente Beneficii
Fructe și legume colorate Bogate în antioxidanți și fibre
Cereale integrale Furnizează fibre și nutrienți esențiali
Proteine magre Contribuie la construcția și repararea țesuturilor

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin monitorizarea regulată a sănătății, femeile pot menține o stare de bine fizică și emoțională până la vârsta de 40 de ani și dincolo de aceasta.

Rolul sănătății femeii până la 40 de ani

Sănătatea femeii până la vârsta de 40 de ani este crucială pentru menținerea unei stări generale bune de sănătate și pentru prevenirea unor probleme de sănătate viitoare. În această perioadă, corpul feminin trece prin diverse schimbări legate de menstruație, sarcină și îmbătrânire. Adoptarea unui stil de viață sănătos și efectuarea controalelor medicale regulate pot ajuta la identificarea și gestionarea oricăror probleme de sănătate la timp.

Indicații pentru evaluarea sănătății femeii până la 40 de ani

Examinările și analizele recomandate femeilor până la vârsta de 40 de ani includ:

 • Controale ginecologice anuale pentru depistarea cancerului de col uterin și a altor afecțiuni ginecologice.
 • Examene ale sânilor pentru depistarea cancerului mamar.
 • Analize de sânge pentru identificarea anemiei, colesterolului ridicat sau a altor probleme de sănătate.
 • Evaluări ale tensiunii arteriale pentru depistarea hipertensiunii.
 • Controale dentare regulate pentru menținerea sănătății orale.

Aceste controale și analize pot varia în funcție de antecedentele medicale și stilul de viață al fiecărei femei. Este important să se discute cu medicul cu privire la programul de examinări și analize adecvat pentru a menține o stare de sănătate optimă.

Pregătirea pentru procedura de recoltare a analizelor

Pentru recoltarea probelor pentru analiza sănătății femeii până la 40 de ani, nu sunt necesare pregătiri speciale. Cu toate acestea, există câteva recomandări care ar trebui luate în considerare:

 • Respectarea regimului alimentar: De obicei, probele pentru această analiză pot fi recoltate atât înainte, cât și după masă. Totuși, în unele cazuri (de exemplu, pentru analize biochimice complexe), ar putea fi necesar un ajun de 8-12 ore înainte de recoltare.
 • Evitarea efortului fizic: În ajunul analizei, este recomandat să evitați efortul fizic intens, deoarece acesta poate influența rezultatele.
 • Evitarea consumului de alcool și fumatului: Se recomandă să vă abțineți de la consumul de alcool și fumat cu o zi înainte de recoltare, deoarece acestea pot afecta nivelurile unor parametri din sânge.
 • Menținerea hidratării: Menținerea unui nivel adecvat de hidratare este importantă pentru a facilita procedura de recoltare a sângelui. Deshidratarea poate îngreuna procesul.
 • Informarea medicului despre medicamentele luate: Unele medicamente pot influența nivelurile unor parametri din sânge. Prin urmare, este important să informați medicul cu privire la toate medicamentele pe care le luați.

Procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui pentru această analiză se face de obicei din vena cubitală, de la plica cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de un cadru medical. După recoltare, poate apărea o mică sângerare sau o vânătaie, care de obicei se rezolvă de la sine în câteva zile.

Durata procesării

1 zi lucrătoare, exclusiv ziua recoltării.

Există câțiva factori care pot influența rezultatele acestei analize și pot duce la interpretări incorecte. Iată câțiva dintre cei mai importanți:

 • Nivelul de hidratare: Nivelul de hidratare al organismului poate influența concentrația unor parametri din sânge. Deshidratarea poate duce la creșterea artificială a unor valori, în timp ce consumul excesiv de lichide poate avea efectul opus.
 • Activitatea fizică: Efortul fizic intens poate crește temporar anumite niveluri din sânge.
 • Alimentația: O alimentație deficitară în nutrienți esențiali poate afecta nivelurile unor parametri din sânge.
 • Medicamentele: Unele medicamente pot influența rezultatele analizelor.
 • Vârsta și sexul: Valorile normale ale anumitor parametri variază în funcție de vârstă și sex.
 • Condițiile de procesare în laborator: Respectarea standardelor de laborator este esențială pentru obținerea unor rezultate precise.

Descriere analiză

Analiza sănătății femeii până la vârsta de 40 de ani este un studiu complex care evaluează starea generală de sănătate a femeilor în această perioadă de viață. Această analiză este de obicei o combinație de mai multe teste și investigații medicale, inclusiv analize de sânge, examene fizice și evaluări ale stilului de viață.

Scopul principal al acestei analize este de a detecta din timp eventuale probleme de sănătate și de a oferi recomandări pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Aceasta poate include evaluarea riscurilor pentru anumite condiții medicale frecvente la vârsta respectivă, precum problemele reproductive, tulburările hormonale, riscul cardiac și alte probleme de sănătate specifice femeilor.

Surse:

https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(21)00128-2/fulltext
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3561467/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7596242/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3825015/

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

125.00 Lei
70.00 Lei
130.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
80.00 Lei
70.00 Lei
70.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
165.00 Lei
165.00 Lei
180.00 Lei
220.00 Lei
Preț fără reducere : 4915.00 Lei

Pregătirea

Prelevarea sângelui:

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
call close
Promoția "BACK TO SCHOOL" 4 analize medicale cu o REDUCERE de -50%!