Următorii pași

15% reducere pentru clienții Invitro Diagnostics în magazinele Enter!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Blog
16 Ianuarie 2024

Informare. Prevenire. Screening.

Luna Mondială a Conștientizării Cancerului de Col Uterin este un eveniment global, marcat în luna ianuarie, în fiecare an, scopul său fiind de a crește gradul de conștientizare a cancerului de col uterin la nivel global, pentru a sublinia importanța diagnosticului precoce al cancerului de col uterin, a tratamentului și a recomandărilor de prevenire.

În 2024, tema lunii de conștientizare a sănătății cervicale este „Informare. Prevenire. Screening.”

Conform OMS, cauza principală care determină instalarea acestei boli, este infecția cu Virusul Papiloma Uman (HPV) – în proporție de 95%, un virus care infectează epiderma și mucoasele. Virusul nu prezintă simptome și poate fi diagnosticat doar prin screening medical, calea cea mai frecventă de transmitere a virusului fiind prin contact sexual neprotejat. Deși majoritatea infecțiilor cu HPV se rezolvă spontan și nu provoacă simptome, infecția persistentă poate provoca cancer de col uterin la femei, in special tipurile de 16, 18 a virusului. 

Măsuri de prevenire a cancerului de col uterin:

  • Vaccinarea împotriva HPV;
  • Screening-ul, diagnosticul precoce și tratamentul leziunilor pre-maligne;
  • Abținerea de la fumat;
  • Contactul sexual protejat;
  • Expunere minimă la HPV, deoarece se răspândește și prin contactul piele-la-piele.

Recomandări pentru a detecta precoce cancerul de col uterin:

 

  • Deoarece cancerul de col uterin debutează cel mai des, începând cu vârsta de 25 de ani, femeile între 25 și 65 de ani ar trebui să facă testele de screening o dată la 1-3 ani.
  • Testul Babeș-Papanicolau este principala metodă de depistare a leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin, împreună cu testul HPV.
  • În general, testul HPV trebuie efectuat atunci când rezultatul testului PAP este anormal. El determină dacă unul sau mai multe dintre tipurile de HPV (Human Papiloma Virus) cu risc cancerogen crescut (16, 18), a determinat modificările testului Papanicolau.

Aflându-ne în luna conștientizării cancerului de col uterin și prevenției acestuia, Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics oferă o reducere de 20% la testele: 

Beneficiază de reducere și efectuează testele acum! Dacă este diagnosticat în stadiu incipient, cancerul cervical poate fi vindecat. E mai ușor să previi, decât să tratezi! Sănătatea ta e în mâinile tale!
Fii conștientă și testează-te regulat!
La noi vei beneficia de reducerea de 20%, dar și de consultația celor mai buni medici specialiști!

Pentru o programare la medicul ginecolog, apelați: 078 903 999 sau 022 903 999.
Promoție valabilă în perioada: 17.01.2024 - 07.02.2024

Alte Oferte și promoții

 

 

 

call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!