Următorii pași

Fii în formă și orientează-te către rezultat! Beneficiază de reducerea de 25% la Pachetul de analize "ProSport", dedicat tuturor iubitorilor de sport. Fă CLICK pentru detalii!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Acid folic

190 MDL
Folaţii sunt compuşi ai acidului pteroilglutamic, care funcţionează ca şi coenzime în reacţii metabolice care implică transferul unei unităţi de carbon. Folaţii şi vitamina B12 sunt esenţiali în sinteza ADN, necesară pentru măturarea eritrocitelor. Sursele de folaţi sunt: fructe, legume verzi cu frunze, carne. Folaţii se absorb în intestinul subţire și sunt stocaţi în ficat. Deficitul de folaţi şi vitamina B12 afectează sinteza ADN, ducând la apariţia anemiilor macrocitare, caracterizate prin maturarea anormală a precursorilor eritrocitări în măduva osoasă, prezenţa megaloblaștilor și o supraviețuire redusă a eritrocitelor. Deoarece, atât deficitul de folați, cât și cel de vitamina B12 pot cauza anemie macrocitară, tratamentul corect depinde de diagnosticul diferenţial al deficienţei.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Pregătirea :

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
call close