Următorii pași

Fii în formă și orientează-te către rezultat! Beneficiază de reducerea de 25% la Pachetul de analize "ProSport", dedicat tuturor iubitorilor de sport. Fă CLICK pentru detalii!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Clor, Cl

70 MDL
Clorul (Cl) este anionul major extracelular, cu rol în menţinerea distribuţiei apei în organism, a presiunii osmotice şi a echilibrului electrolitic în compartimentul extracelular. Nivelul clorului seric scade în hiperhidratare, în acidoza respiratorie cronică, nefrită cu pierdere de sare, alcaloză metabolică, insuficienţă cardiacă congestivă, criza Addisoniană, vărsături prelungite sau secreţie gastrică persistență, aldosteronism, sindromul secreţiei inadecvate de hormon antidiuretic, arsuri. La persoanele normale, valoarea clorului seric variază puţin în timpul zilei, deşi există o scădere uşoară după ingestia de alimente, datorită utilizării clorului pentru producţia sucului gastric. Indicații: investigarea echilibrului hidroelectrolitic şi acidobazic.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Pregătirea :

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
call close