Următorii pași

Fii în formă și orientează-te către rezultat! Beneficiază de reducerea de 25% la Pachetul de analize "ProSport", dedicat tuturor iubitorilor de sport. Fă CLICK pentru detalii!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Transferina

130 MDL
Testul de sânge arată nivelele de transferină ca o „concentrația de transferină din sânge”. În cazul unei deficiențe de fier, există o concentrație ridicată de transferină în sânge, cu valorile aflându-se peste limita specifică. Transferina este o proteină de transport a fierului în sânge spre depozitele din ficat, splină şi măduva osoasă şi spre organele consumatoare de fier, în special ţesuturile hematopoetice. Transferina este responsabilă de 50-70 % din capacitatea totală de legare a fierului, fierul putând fi legat şi de alte proteine. Sinteza de transferină din ficat este influenţată de metabolismul fierului: deficiențele de fier duc la creşterea sintezei şi deci la creşterea concentraţiei de transferină, în timp ce cantitatea crescută de fier determină o scădere a sintezei de transferină. Determinarea transferinei este folosită în diagnosticul deficienţei latente sau manifeste de fier şi a supraîncărcării cu fier. Nivelul de transferină este de asemenea scăzut în atransferinemia ereditară, unele cazuri de boli hepatice dobândite, afecţiuni renale.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
  • Materialul colectat : Ser sanguin

Pregătirea :

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.
call close