Examenul raclatului perianal la Enterobioză

100 leiCL22
Oxiurile (Enterobius vermicularis) sunt paraziți care trăiesc în aparatul digestiv inferior al oamenilor și consumă conținut intestinal, alimentele ingerate de om. 
Examenul la enterobioză se realizează după metoda ”Amprenta anală”. Amprenta anală este cea mai eficienta metoda de depistare a oualor de Enterobius vermicularis. Avantajul metodei constă în faptul că recoltarea materialului biologic pot fi efectuată în condiții casnice și păstrarea unui număr considerabil de ouă de oxiuri timp îndelungat fără a suporta schimbări distructive esențiale.
Citește mai mult

Imunocromatografie

Raclatul din cutele perianale

DTlite Real-Time DNA-Technology

Pregatirea

Pregătirea

 • Pentru colectarea analizei este nevoie să procuraţi un set special în una din filialele Invitro Diagnostics.
 • Raclatul din cutele perianale se prelevează dimineața, la prima oră, înainte de a avea scaun și fără igienă locală, (la femei și până la micțiune).

 

 

 • Se prelevează atent de pe suprafața cutelor perianale (în jurul anusului) cu tija specială de colectare, inclusă în set.
 • Prelevarea se face timp de 3 zile (3 prelevări).
 • După care tija se introduce în recipientul cu sol. glicerină, se spală bine și se lasă în recipient pînă la următoarea recoltare.
 • După a III-a recoltare, recipientul se transportă în laborator cât mai repede posibil.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

DTlite Real-Time DNA-Technology
Amplificator automat. Oferă amplificare optimă și controlabilă în timp real

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
EquipmentAmplificator într-o versiune compactă cu detecție în timp real DT-Lite produs de compania "DNK-Technology" este un sistem universal, modern, de înaltă tehnologie.
EquipmentPentru toate rezultatele, este disponibilă și o stare de procesare, care poate fi validată, tipărită sau transferată în LIS (sistemul de informații de laborator).

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM263 zile250 lei

   Diagnosticarea prin metoda de biologie moleculară PCR Helicobacter pylori la momentul actual este una din metodele de frute pentru diagnosticarea acestui agent patogen, cu succes concurînd cu metoda bacteriologică. În special, din așa mostre de material biologic ca bioptat din mucoasa gastrică/duodenală, materii fecale, salivă, dendrit dentar și suc gastric, ultimele 4 tipuri de material biologic nu poate fi investigat prin metoda bacteriologică.
Testul PCR permite în scurt timp de a stabili infectarea pacientului și de a determina genotipul tulpinilor H.pylori – CagA+ sau CagA- pentru a lua decizii la tactica de tratamentului și de a prognostica boala. Procesul de cancerogeneză  este mai intens în cazul infectării cu H.pylori cu genotipul sl/mlVacA.
 
Indicații pentru prescrierea testului:
 • Gastrită cronică, ulcer gastric și/sau duodenal.
 • Diagnosticarea H.pylori.
 • Aprecierea terapiei de eradicare a H.pylori.           
 • Trombocitopenie idiopatică și anemie ferodeficitară de etiologie necunoscută. 
   

CL151 zi200 lei

Examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale) permite evidențierea prezenței ouălor de paraziți, a proglotelor sau a paraziților înșiși, facilitând diagnosticul pozitiv. Examenul coproparazitologic este recomandat pentru evidențierea unor infecții cu: Protozoare: amibiază, giardioza, coccidioze intestinale. Helminți : ascaridioză, tricocefaloză, strongiloidoză, teniaze, anchilostomiază. Distomatoze hepatice și intestinale, schistosomioze.

IM511 zi180 lei

Testul pentru identificarea antigenului giardia se efectuează pentru diagnosticarea giardiozei. Acest test mai poate fi efectuat și pentru a verifica dacă tratamentul împotriva giardiozei a funcționat. Un test pentru antigen mai poate fi folosit și pentru a depista persoanele care sunt predispuse să sufere de giardioză.