Examen ecografic în trimestrul II-III de sarcină cu Doppler, CD inclus

600 leiUSG25

Examenul ecografic, include examinarea minuțioasă a fătului și evaluarea dezvoltării lui, precum și aspectul diverselor organe. Este considerată a fi una din cele mai importante și amănunțite ecografii în timpul sarcinii. În timpul acestei ecografii, medicul va examina și va măsura toate organele fătului: 

 • inima (se va examina arterele și venele mari care pornesc, respectiv intră în inima fătului); 
 • stomacul; 
 • rinichii (se verifică existența lor și traiectul liber al urinei în vezica urinară); 
 • forma și structura cutiei craniene (la acestă vârstă gestațională se pot identifica probleme majore);
 • fața fătului (se verifică pentru malformații);
 • coloana vertebrală (atât în lungime, cât și în secțiune, pentru a se asigura că vertebrele sunt aliniate și că pielea acoperă coloana în totalitate); 
 • peretele abdominal (pentru a se asigura că acoperă toate organele interne);
 • mâinile, picioarele, palmele și tălpile;
 • placenta;
 • cordonul ombilical (se verifică cele trei vase (două artere și o venă) pentru a vedea dacă lichidul amniotic este în calitate normală);

De asemena, în timpul ecografiei, medicul va verifica părți ale corpului fătului pentru a determina evoluția acestuia în concordanță cu data probabilă a nașterii. După examinare se eliberează un CD cu datele persoanlizate incluse.

 

Citește mai mult

Ultrasonografie

Investigație neinvazivă a organismului uman prin acțiunea undelor ultrasonore.

GE Voluson E10

Pregatirea

Pregătirea

 • Nu necesită pregătire specială.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

GE Voluson E10
Cel mai performant ecograf 4D care există astăzi la nivel mondial, dedicat sănătății femeii

EquipmentVOLUSON E10 este unicul ecograf clasa Premium din Republica Moldova care oferă examinare de performanță exclusivă 4D.
EquipmentTehnologia ecografică General Electric Healthcare – primul sistem de ultrasunete din domeniul de obstetrică și ginecologie care are capacitatea de imprimare 3D integrată direct în sistem.
EquipmentVOLUSON E10 poate imprima imaginea în volum a fătului, oferind sentimentul emoțional și palpitant de ”dragoste și atingere înainte de naștere”.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

TF062 zile500 lei

   Testul de screening in sarcina (denumit, uneori, triplu test) este o analiza de sange din care se poate determina daca bebelusul prezinta riscul de a avea unele probleme majore. Astfel, se poate depista anomalii cromozomiale - sindromul Down (Trisomie 21) si sindromul Edwards (Trisomia 18) -dereglari la nivelul tubului neural, cum ar fi spina bifida (DTN).

Indicaţii:

Femei gravide în primul trimestru de sarcină, între săptămânile 15 și 20.

La efectuarea testului este obligatoriu să vă prezentaţi cu Ecografia recent efectuată.

USG01350 lei

Ecografia glandei tiroide este o metodă neiradiantă, neinvazivă și nedureroasă a regiunii gâtului. Explorează dimensiunile, forma, conturul, structura și vascularizația glandei tiroide și a ganglionilor limfatici cervicali.