Radiografia regiunii cervicale a coloanei vertebrale cu probe funcţionale în patru incidenţe – 11×14 in (27×35 cm) - 1, în regim digital

500 leiRD22

Radiografia regiunii cervicale a coloanei vertebrale – probe funcţionale în patru incidenţe ajută la determinarea mobilității patologice a vertebrelor și interacțiunea între ele. Proba funcțională identifică instabilitatea ale vertebrelor cervicale. Această instabilitate provoacă dureri și dificultăți în mișcare. Metoda ajută la diagnosticare și în alegerea tratamentului respectiv.

Când medicul indică radiografia regiunii cervicale a coloanei vertebrale – probe funcţionale în patru incidenţe?

 1. Tulburări congenitale și dobândite în curbura coloanei vertebrale (lordoză);
 2. Dificultăți în mișcarea gâtului;
 3. Dureri de cap, migrene, tinitus (țiuitul în urechi);
 4. Probleme de somn, auz, vedere;
 5. Dureri în regiunea cervicală;
 6. Amorțeală, pierderea sensibilității la nivelul degetelor, afectarea mimicii faciale;
 7. Dureri în urma traumei;
 8. Deplasarea discurilor, vertebrelor.

Ce vizualizează medicul imagist la  radiografia regiunii cervicale a coloanei vertebrale – probe funcţionale în patru incidenţe?

 • Starea vertebrelor: forma, prezența sau absența osteofitelor, umbrele suplimentare, osteoporoza;
 • Înălțimea vertebrelor;
 • Prezența sau absența deformării;
 • Deplasarea vertebrelor.

* Radiografia este contraindicată femeilor însărcinate sau se efectuează strict după indicația medicului.

* Primele două incidențe ale regiunii cervicale se efectuează standard – frontal și lateral. Proba funcțională constă în înclinarea capului înainte (încât bărbia să ajungă la piept) și înclinarea maximă a capului în spate. În timp ce se realizează radiografia cu proba funcțională pacientul trebuie să rămână nemișcat.

Durata procedurii: 5-10 minute.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Procedura nu necesită o pregătire specială. Înainte de examinarea radiografică este necesar să scoateți obiectele de metal: bijuterii, piercing.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.