Invitro Diagnostics asigură accesul clienților/pacienților la serviciile medicale din domeniul obstetricii şi ginecologiei. În 9 din cele 13 centre de recoltare activează medici ginecologi de calificare înaltă şi experienţă vastă în domeniu. Adresarea la timp la medicul obstetrician-ginecolog este un pas important în menținerea sănătății femeii.
Vizita la medicul specialist înseamnă efectuarea unui şir de explorări clinice şi paraclinice cu prescrierea testelor de laborator la echipamente de cea mai înaltă performanţă.
str. L. Deleanu, 14B
022 903 999
str. L. Deleanu, 14B
022 903 999
022 903 999
022 903 999
Biopsia constă în recoltarea unei mostre de țesut din organism în scopul examinării în laborator. Țesutul analizat la microscop ajută la confirmarea unui diagnostic. În unele cazuri, pentru prelevare este suficientă doar zgârierea suprafeței (acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul froțiului de col uterin). În timpul investigațiilor specifice intestinului gros, cu ajutorul endoscopului, se poate realiza și o biopsie, dacă medicul consideră că această investigație este necesară. În alte cazuri, de exemplu, biopsia de ficat sau rinichi, probă de țesut se recoltează prin intermediul unui ac hipodermic mare.
Condiloamele acuminate și papiloamele, de cele mai multe ori, se formează în regiunea organelor genitale, în rezultatul infecţiei cu papiloma virusul uman (HPV) o este o boală care se transmite pe cale sexuală.
Condiloamele acuminate și papiloamele, de cele mai multe ori, se formează în regiunea organelor genitale, în rezultatul infecţiei cu papiloma virusul uman (HPV) o este o boală care se transmite pe cale sexuală.
Colposcopia este modalitatea prin care medicul foloseşte o cameră specială pentru a putea analiza cu atenţie vulva, vaginul şi colul uterin. Pe timpul colposcopiei, dacă este necesar, se poate preleva puţin ţesut (biopsie) de pe col sau de pe canalul endocervical pentru a fi analizat la microscop. Intervenţia durează circa 15 minute.
Colposcopia este o procedura diagnostica prin care se inspecteaza colul uterin pentru depistarea semnelor de cancer folosindu-se un sistem optic binocular (similar unui microscop) care mareste imaginea de 6-40 de ori, in functie de tipul aparatului.
Dispozitivul intrauterin (DIU), cunoscut de majoritatea ca sterilet, este unul dintre cele mai folosite metode de contraceptie din lume. Steriletul este introdus in uter unde limiteaza atat contactul spermei cu ovulul cat si implantarea acestuia daca este fecundat. Fiind foarte eficient si practic, pentru cuplurile monogame ce nu doresc copii pe un termen mai indelungat, unii medici il considera ca fiind contraceptia ideala.
Prezența corpurilor străine în vagin determină de multe ori scurgeri de culoare galbenă, roz sau maro și un miros puternic și neplăcut. Alte simptome sunt sângerări ușoare sau mâncărime. De asemnea, aceste corpuri afectează adesea capacitatea de a urina, care este întreruptă sau dureroasă. Scurgerile vaginale pot afecta pielea din jurul vaginului și pot determina o infecție sau iritații ale pielii. Obiectele mari cauzează dureri în abdomenul inferior. Înafară de simptomele descrise mai sus, mai pot apărea: roșeață, umflături și erupții cutanate. Prezența unui corp străin în vagin afacează echilibrul natural al bacteriilor în vagin și poate duce la vaginită, care se transmite prin contact sexual. Tratamentele cu antibiotice nu elimină corpul străin din vagin, însă pot trata infecțiile sau alte complicații apărute ca urmare.
Persoana abilitată care poate scoate corpurile străine din vagin este medicul ginecolog.
Dispozitivele intrauterine hormonale elibereaza cantitati foarte mici de progesteron sau estrogen, pentru a preveni fertilizare ovulului. Rata de esec a acestor dispozitive este foarte mica, de sub 1%. Un avantaj este ca aceste dispozitive pot fi plasate si lasate in uter pentru intervale de timp de cel mult 5 ani.
Extragerea acestor dispozitive se face de obicei sub anestezie locala.
Jaydess se introduce în cavitatea uterină şi este eficace timp de până la 3 ani. Inserţia şi extragerea / înlocuirea. Se recomandă ca Jaydess se fie introdus numai de către medici/cadre medicale cu experienţă în introducerea SIU şi/sau care au fost instruiţi în ceea ce priveşte procedura de inserţie a Jaydess. 2 Jaydess se introduce în cavitatea uterină în şapte zile de la debutul menstruaţiei. Jaydess poate fi înlocuit cu un sistem nou în orice moment al ciclului menstrual. Jaydess poate fi introdus, de asemenea, imediat după un avort în primul trimestru de sarcină. Inserţia postpartum trebuie amânată până când procesul de involuţie a uterului este complet, dar nu mai curând de şase săptămâni după naştere. În cazul în care involuţia întârzie în mod semnificativ, se recomandă să aşteptaţi până trec 12 săptămâni postpartum. În cazul unei inserţii dificile şi/sau al unei dureri sau sângerări excepţionale în timpul sau după inserţie, trebuie luate imediat măsuri pentru excluderea perforaţiei, cum sunt examinarea fizică şi ecografia. Doar examinarea fizică poate să nu fie suficientă pentru a exclude perforaţia parţială, care este posibil să fi apărut chiar dacă firele sunt încă vizibile. Jaydess poate fi deosebit de alte sisteme intrauterine prin combinarea vizibilităţii inelului de argint la ecografie şi culoarea maro a firelor pentru extragere. Cadrul T al Jaydess conţine sulfat de bariu, care îl face vizibil la examinarea prin radiografie. Jaydess se extrage trăgând uşor de fire cu o pensă. Dacă firele nu sunt vizibile, şi se determină ecografic că sistemul este în interiorul cavităţii uterine, acesta poate fi extras cu ajutorul unei pense înguste. Aceasta poate impune dilatarea canalului cervical sau intervenţie chirurgicală. Sistemul trebuie extras cel târziu la sfârşitul celui de-al treilea an. Dacă femeia doreşte să continue utilizarea aceleiaşi metode, se poate insera imediat un sistem nou, după extragerea celui iniţial. Dacă nu se doreşte apariţia unei sarcini, extragerea trebuie efectuată într-un interval de 7 zile de la debutul menstruaţiei, în cazul în care femeia mai are încă menstre regulate. Dacă sistemul este extras în alt moment al ciclului menstrual şi femeia a avut un contact sexual în interval de o săptămână, există riscul apariţiei unei sarcini, dacă nu se introduce imediat un sistem nou după extragere. După extragerea Jaydess, sistemul trebuie examinat pentru a se asigura că acesta este intact.
Cancerul de col uterin reprezintă o problemă majoră de sănătate. Biopsia de col uterin reprezintă prelevarea de fragmente de ţesut de la nivelul colului uterin în vederea diagnosticului histo-patologic. Diagnosticul histopatologic presupune examinarea microscopică a acestor fragmente de către medici specializați, care confirmă prezența unor leziuni ale colului, precum și gravitatea acestora.
Biopsia constă în recoltarea unei mostre de țesut din organism în scopul examinării în laborator. Țesutul analizat la microscop ajută la confirmarea unui diagnostic. În unele cazuri, pentru prelevare este suficientă doar zgârierea suprafeței (acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul froțiului de col uterin).