Următorii pași

-50% reducere la pachetul de analize medicale pentru copii “BACK TO SCHOOL"

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Control profilactic Bărbați

1685.00 Lei
-15%
1430.00 Lei

Control Profilactic Bărbați

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Analiza Control Profilactic Bărbați este o examinare comprehensivă care ajută la evaluarea stării generale de sănătate a bărbaților și la detectarea eventualelor probleme medicale. Această analiză include o serie de teste care evaluează diverse aspecte, cum ar fi nivelurile sanguine, funcția organelor și markerii specifici pentru anumite afecțiuni.

Ce include analiza Control Profilactic Bărbați?

Analiza Control Profilactic Bărbați poate include următoarele teste și evaluări:

Componenta Descriere
Hemoleucograma Evaluează celulele sanguine, cum ar fi globulele roșii, globulele albe și trombocitele.
Indicatori biochimici Măsoară nivelurile unor substanțe chimice din sânge, cum ar fi enzimele hepatice, creatinina și colesterolul.
Markeri tumorali Testează prezența anumitor molecule care pot indica prezența unui cancer specific.
Evaluarea funcției prostatice Include teste precum PSA (antigenul specific prostatic) pentru a depista eventuale probleme la nivelul prostatei.

Aceste teste pot oferi informații valoroase despre starea generală de sănătate, funcționarea organelor și pot ajuta la detectarea precoce a eventualelor probleme medicale. Este important să discutați rezultatele cu un medic calificat pentru a obține o interpretare corectă și recomandări adecvate.

Rolul Control Profilactic Bărbați în diagnostic

Analizele Control Profilactic Bărbați sunt importante pentru evaluarea stării generale de sănătate și depistarea potențialelor probleme de sănătate la bărbați. Aceste analize oferă informații valoroase despre funcționarea diferitelor sisteme ale organismului și pot ajuta la identificarea timpurie a unor afecțiuni sau la monitorizarea eficientă a tratamentelor.

Indicații pentru recomandarea analizelor Control Profilactic Bărbați

Analizele Control Profilactic Bărbați sunt recomandate în următoarele situații:

 • Examen de rutină: Aceste analize sunt recomandate periodic, chiar și în absența simptomelor, pentru a evalua starea generală de sănătate și a detecta eventuale probleme la un stadiu incipient.
 • Istoricul familial: Bărbații cu antecedente familiale de afecțiuni precum cancer de prostată, boli cardiovasculare sau diabet ar trebui să efectueze aceste analize pentru a monitoriza riscurile și a lua măsuri preventive.
 • Simptome nespecifice: Dacă un bărbat prezintă simptome precum oboseală cronică, pierdere în greutate inexplicabilă sau modificări ale tiparului urinării, aceste analize pot ajuta la identificarea cauzei.
 • Boli cronice: Pentru bărbații diagnosticați cu boli cronice, precum hipertensiune arterială, diabet sau boli cardiace, aceste analize sunt esențiale pentru monitorizarea evoluției și ajustarea tratamentului.

Pregătirea pentru procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui pentru efectuarea analizei Control Profilactic Bărbați nu necesită o pregătire specială. Cu toate acestea, este recomandat să respectați următoarele instrucțiuni:

 • Evitați consumul de alimente grase și alimente cu un conținut ridicat de fibre în ziua dinaintea recoltării, deoarece acestea pot afecta rezultatele analizelor.
 • Nu este necesară pauza de la mese înainte de recoltare, însă vă recomandăm să evitați consumul de alimente sau băuturi cu câteva ore înainte, pentru a preveni eventuale interferențe.
 • Continuați să luați medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră în mod normal, cu excepția cazului în care vi s-au dat instrucțiuni contrare.
 • Hidratați-vă adecvat în zilele premergătoare recoltării, pentru a facilita procedura de prelevare a sângelui.

Procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui pentru analiza Control Profilactic Bărbați se face prin venopuncție, de obicei la nivelul venei de la plica cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de personal medical calificat. Este posibil să observați o mică vânătaie sau o senzație ușoară de disconfort după recoltare, dar acestea trec de obicei în câteva zile.

Termene și influențe asupra rezultatelor

Rezultatele analizei Control Profilactic Bărbați sunt de obicei disponibile în termen de 1-3 zile lucrătoare de la data recoltării. Acest termen poate varia în funcție de volumul de lucru al laboratorului și de eventualele teste suplimentare solicitate de medicul dumneavoastră.

Este important să rețineți că unele factori, precum medicamentele, stresul, activitatea fizică sau unele afecțiuni medicale, pot influența temporar rezultatele analizelor de sânge. Dacă aveți întrebări sau îngrijorări legate de rezultatele dumneavoastră, consultați-vă cu medicul pentru o interpretare corespunzătoare.

Controlul profilactic pentru bărbați este un set de analize recomandate pentru evaluarea stării generale de sănătate și depistarea precoce a unor afecțiuni. Acesta include, de obicei, următoarele investigații:

Determinarea nivelului de anticorpi specifici

Această analiză se realizează prin prelevarea unei probe de sânge și măsoară nivelul de anticorpi prezenți în organism împotriva unor agenți patogeni specifici, cum ar fi virusul hepatitei B, virusul hepatitei C sau HIV. Aceasta permite evaluarea statusului imunitar și depistarea unor afecțiuni transmisibile.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7118569/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554495/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6367112/

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

70.00 Lei
60.00 Lei
130.00 Lei
220.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
80.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
125.00 Lei
410.00 Lei
60.00 Lei
70.00 Lei
Preț fără reducere : 1685.00 Lei

Pregătirea

Prelevarea sângelui:

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

 

call close
Promoția "BACK TO SCHOOL" 4 analize medicale cu o REDUCERE de -50%!