Următorii pași

-50% reducere la pachetul de analize medicale pentru copii “BACK TO SCHOOL"

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Control profilactic COPII 6 – 12 ani

1420.00 Lei
-15%
1200.00 Lei

Control Profilactic Copii 6 – 12 Ani

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Controlul profilactic al copiilor între 6 și 12 ani este un set de examinări și evaluări menite să monitorizeze dezvoltarea corectă a copilului și să depisteze eventuale probleme de sănătate. Aceste evaluări sunt recomandate periodic, pentru a asigura creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.

Ce include controlul profilactic?

Controlul profilactic al copiilor între 6 și 12 ani poate include următoarele examinări și evaluări:

 • Măsurarea înălțimii, greutății și calcularea indicelui de masă corporală (IMC)
 • Evaluarea dezvoltării fizice și a semnelor de pubertate
 • Examinarea sistemului cardiovascular și respirator
 • Verificarea vederii și auzului
 • Evaluarea dezvoltării cognitive și comportamentale
 • Discuții despre alimentație sănătoasă, activitate fizică și igienă personală

Aceste examinări permit depistarea eventualelor probleme de sănătate și oferă oportunitatea de a oferi recomandări și îngrijiri medicale adecvate.

Importanța controlului profilactic

Aspect Descriere
Dezvoltare fizică Monitorizarea creșterii și dezvoltării corecte a copilului.
Depistare precoce Identificarea și tratarea din timp a eventualelor probleme de sănătate.
Educație pentru sănătate Furnizarea de informații și recomandări pentru un stil de viață sănătos.

Controlul profilactic regulat al copiilor este esențial pentru menținerea unei stări optime de sănătate și pentru depistarea din timp a oricăror probleme, permițând intervenții adecvate și eficiente.

Rolul Control Profilactic Copii 6 - 12 ani în diagnostic

Controlul profilactic al copiilor între 6 și 12 ani joacă un rol crucial în monitorizarea stării de sănătate și dezvoltarea lor. Aceste examinări regulate permit depistarea timpurie a problemelor de sănătate și intervenția promptă pentru a preveni complicațiile sau agravarea afecțiunilor.

Indicații pentru recomandarea investigației

Controlul profilactic al copiilor între 6 și 12 ani este recomandat pentru a evalua dezvoltarea fizică, emoțională și cognitivă a copilului. Aceste examinări sunt indicate pentru a monitoriza creșterea și dezvoltarea normală, pentru a depista orice întârziere sau problemă de sănătate și pentru a oferi consiliere și îngrijire adecvate. Ele ajută, de asemenea, la promovarea unui stil de viață sănătos și la prevenirea bolilor prin vaccinare și educație sanitară.

Pregătirea pentru procedura de recoltare a analizelor

Procedura de recoltare a sângelui pentru analiza Control Profilactic Copii 6 - 12 Ani nu necesită o pregătire specială. Cu toate acestea, există câteva recomandări de luat în considerare:

 • Respectarea regimului alimentar: Pentru această analiză, nu este necesară respectarea unei perioade de repaus alimentar.
 • Evitarea efortului fizic intens: Se recomandă evitarea efortului fizic intens cu o zi înainte de recoltare, deoarece acesta poate influența rezultatele analizei.
 • Evitarea consumului de alcool și tutun: Se recomandă evitarea consumului de alcool și tutun cu o zi înainte de recoltare, deoarece acestea pot influența rezultatele analizei.
 • Menținerea unei hidratări adecvate: O hidratare adecvată facilitează procedura de recoltare a sângelui.
 • Informarea medicului despre medicamentele luate: Anumite medicamente pot influența rezultatele analizei, prin urmare, este important să informați medicul despre toate medicamentele luate.

Procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui pentru analiza Control Profilactic Copii 6 - 12 Ani se realizează de obicei prin venopuncție la nivelul venei de la pliul cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de personal medical calificat. După venopuncție, poate apărea o mică sângerare sau o vânătaie, care de obicei se remite în câteva zile.

Termenul de executare

1 zi lucrătoare, excluzând ziua recoltării probei biologice.

Există câțiva factori care pot influența rezultatele analizei și pot duce la interpretări eronate. Printre aceștia se numără:

 • Nivelul de hidratare: Un nivel scăzut de hidratare poate duce la o concentrație aparent crescută a analizelor din sânge, în timp ce o hidratare excesivă poate duce la o aparentă diluare a rezultatelor.
 • Activitatea fizică intensă: Efortul fizic intens poate influența temporar rezultatele analizelor.
 • Consumul de tutun: Fumatul poate influența rezultatele analizelor.
 • Medicamentele și suplimentele alimentare: Anumite medicamente și suplimente alimentare pot influența rezultatele analizelor.
 • Condițiile de laborator: Respectarea standardelor de laborator este esențială pentru obținerea unor rezultate precise.

Despre analiza Control Profilactic Copii 6 – 12 Ani

Această analiză face parte din evaluarea medicală periodică recomandată pentru copiii între 6 și 12 ani. Aceasta permite monitorizarea stării de sănătate a copilului și depistarea din timp a eventualelor probleme sau deficiențe nutriționale.

În cadrul acestei analize, se pot efectua diverse teste și măsurători, cum ar fi determinarea greutății și înălțimii, verificarea tensiunii arteriale, examinarea generală a stării de sănătate, precum și analize de sânge sau alte investigații specifice, în funcție de recomandările medicului.

Surse:

https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(21)00128-2/fulltext
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33625740/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4154503/
https://health.clevelandclinic.org/nutrition-for-kids

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

125.00 Lei
70.00 Lei
130.00 Lei
235.00 Lei
210.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
70.00 Lei
70.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
90.00 Lei
Preț fără reducere : 1420.00 Lei

Pregătirea

Prelevarea sângelui:

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
call close
Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață