Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Full medical check-up (bărbați)

4770.00 Lei
-15%
4050.00 Lei
Aici este informația despre Full Medical Check-Up (Bărbați) în formatul solicitat:

Examinare medicală completă (Bărbați)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Un control medical complet pentru bărbați este o evaluare detaliată a sănătății generale și stării fizice. Acesta include o serie de teste și analize care permit identificarea potențialelor probleme de sănătate într-un stadiu incipient, permițând astfel tratarea lor în mod adecvat. Principalele componente ale unui control medical complet sunt următoarele:

Anamneza și examenul fizic

Medicul va obține informații despre istoricul medical personal și familial, stilul de viață, simptomele actuale și va efectua un examen fizic complet, inclusiv verificarea semnelor vitale, inspecția vizuală, auscultația și palparea diferitelor regiuni ale corpului.

Analize de sânge

Se vor efectua analize de sânge pentru a evalua diferite aspecte ale sănătății, cum ar fi:

Analiză Descriere
Hemoleucogramă Evaluează numărul și tipul celulelor sanguine
Profil lipidic Măsoară nivelurile colesterolului și ale altor grăsimi din sânge
Analize ale funcției hepatice Evaluează starea ficatului și a căilor biliare

Alte teste și analize

În funcție de vârsta, antecedentele medicale și factorii de risc, pot fi efectuate și alte teste și analize, cum ar fi:

 • Electrocardiograma (ECG)
 • Testul de stres cardiac
 • Analize ale funcției renale
 • Screening pentru cancer de colon, de prostată sau de piele

Scopul unei examinări medicale complete este de a oferi o evaluare cuprinzătoare a stării de sănătate, permițând identificarea și abordarea problemelor medicale în stadii incipiente, precum și monitorizarea riscurilor și promovarea unui stil de viață sănătos.

Rolul testului Full Medical Check-Up (Bărbați)

Analiza Full Medical Check-Up (Bărbați) este o evaluare cuprinzătoare a stării de sănătate a bărbaților. Acest test permite identificarea timpurie a eventualelor probleme de sănătate și monitorizarea eficientă a sănătății generale. Acesta oferă o perspectivă completă asupra stării organismului și poate ajuta la prevenirea și gestionarea bolilor.

Indicații pentru realizarea analizei Full Medical Check-Up (Bărbați)

Analiza Full Medical Check-Up (Bărbați) este recomandată pentru următoarele situații:

 • Evaluare de rutină a stării de sănătate generală
 • Screening pentru depistarea timpurie a problemelor de sănătate
 • Monitorizarea sănătății pentru bărbații cu factori de risc sau antecedente medicale
 • Evaluarea nivelului de risc pentru anumite afecțiuni, cum ar fi boli cardiovasculare, diabet sau cancer
 • Urmărirea eficacității tratamentelor sau a modificărilor stilului de viață

Pregătire pentru procedura de recoltare a analizelor

Procedura de recoltare a sângelui pentru determinarea nivelului de hemoglobină este relativ simplă și nu necesită măsuri speciale de pregătire. Cu toate acestea, există câteva recomandări care trebuie luate în considerare:

 • Respectarea regimului alimentar: În majoritatea cazurilor, analiza de sânge pentru hemoglobină poate fi efectuată atât în stare de repaus alimentar, cât și după masă. Cu toate acestea, în unele situații (de exemplu, în cazul unui test biochimic complex de sânge), poate fi necesară respectarea unei perioade de 8-12 ore de repaus alimentar înainte de recoltarea sângelui.
 • Evitarea efortului fizic: În ajunul investigației, trebuie evitate eforturile fizice intense, deoarece acestea pot influența rezultatele analizei.
 • Evitarea consumului de alcool și fumatului: Se recomandă evitarea consumului de alcool și fumatului cu o zi înainte de recoltarea analizei, deoarece acestea pot influența nivelul de hemoglobină și alți parametri sanguini.
 • Menținerea hidratării: Menținerea unui nivel adecvat de hidratare este importantă pentru a ușura procedura de recoltare a sângelui. O hidratare insuficientă poate îngreuna procedura de venopuncție.
 • Informarea medicului despre medicamentele luate: Unele medicamente pot influența nivelul de hemoglobină și alți parametri sanguini. Prin urmare, este important să informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați.

Procedura de recoltare a analizelor

Recoltarea sângelui pentru analiza hemoglobinei se face de obicei din vena de la pliul cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de personalul medical. După venopuncție, pot apărea mici sângerări sau vânătăi, care de obicei dispar de la sine în câteva zile.

Termenul de executare

1 zi lucrătoare, excluzând ziua recoltării biomaterialului.

Există câțiva factori care pot influența rezultatele analizei sanguine pentru hemoglobină, distorsionându-le sau ducând la interpretarea incorectă. Iată câțiva dintre cei mai importanți factori:

 • Hidratarea: Nivelul de hidratare al organismului poate influența concentrația de hemoglobină din sânge. Deshidratarea poate duce la o creștere a nivelului de hemoglobină din cauza scăderii volumului de sânge, în timp ce un consum excesiv de lichide poate duce la scăderea artificială a acestuia.
 • Altitudinea: Locuirea la altitudini mari, unde aerul este mai rar și conține mai puțin oxigen, poate stimula organismul să producă mai multe globule roșii și hemoglobină pentru a compensa hipoxia (lipsa de oxigen).
 • Fumatul: Fumatul poate duce la creșterea nivelului de hemoglobină, deoarece monoxidul de carbon din fumul de țigară se leagă de hemoglobină, reducând capacitatea sa de a transporta oxigen, ceea ce stimulează organismul să producă mai multă hemoglobină.
 • Medicamentele și suplimentele: Unele medicamente și suplimente alimentare pot influența nivelul de hemoglobină. De exemplu, preparatele cu fier pot crește nivelul de hemoglobină, în timp ce unele medicamente chimioterapice pot duce la scăderea acestuia.
 • Activitatea fizică: Eforturile fizice intense pot crește temporar nivelul de hemoglobină din cauza creșterii concentrației de globule roșii în fluxul sanguin.
 • Nutriția: Aportul insuficient de nutrienți importanți pentru producerea de hemoglobină, cum ar fi fierul, vitamina B12 și acidul folic, poate duce la scăderea nivelului acesteia.
 • Sarcina: În timpul sarcinii, volumul de sânge crește, ceea ce poate duce la o scădere fiziologică a concentrației de hemoglobină.
 • Bolile cronice și procesele inflamatorii: Unele boli cronice, precum artrita reumatoidă sau insuficiența renală cronică, pot influența nivelul de hemoglobină.
 • Momentul zilei și condițiile de laborator: Nivelul de hemoglobină poate varia ușor pe parcursul zilei. De asemenea, este important să se respecte standardele de laborator pentru a asigura precizia rezultatelor.
 • Vârsta și sexul: Nivelurile de hemoglobină pot varia în funcție de vârsta și sexul unei persoane, ceea ce trebuie luat în considerare la interpretarea rezultatelor.

Detalii despre analiza Full Medical Check-Up (Bărbați)

Analiza Full Medical Check-Up (Bărbați) este o evaluare complexă a stării de sănătate, care include o gamă largă de teste și investigații. Acesta combină diferite analize de sânge, teste funcționale și examinări clinice pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra stării generale de sănătate a pacientului de sex masculin.

Această analiză completă poate include, dar nu se limitează la: analize de sânge (hemogramă completă, profilul lipidic, niveluri hormonale, markeri tumorali etc.), testarea funcției hepatice și renale, evaluarea sistemului cardiovascular (EKG, monitorizarea tensiunii arteriale), examinări imagistice (radiografie pulmonară, ecografie abdominală), controlul sănătății prostatei (antigen specific prostatic, PSA) și multe altele. Scopul principal al acestui control medical complex este de a depista eventuale probleme de sănătate la un stadiu incipient și de a promova un stil de viață sănătos.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7895494/
https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(21)00128-2/fulltext
https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/mens-health-checkups-and-screenings-are-key
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8087461/

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

125.00 Lei
70.00 Lei
130.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
70.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
80.00 Lei
70.00 Lei
70.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
60.00 Lei
70.00 Lei
165.00 Lei
220.00 Lei
230.00 Lei
70.00 Lei
200.00 Lei
190.00 Lei
Preț fără reducere : 4770.00 Lei
call close
-30% reducere în zilele de DUMINICĂ! În zilele de duminică la Clinica Invitro Diagnostics beneficiați de -30% reducere la analize medicale!