Următorii pași

15% reducere pentru clienții Invitro Diagnostics în magazinele Enter!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Blog
13 Noiembrie 2023

Rezistența la insulină și Testarea HOMA 2: O abordare esențială pentru prevenirea diabetului zaharat

Beneficiază acum, de reducerea de 20% la testul indice HOMA 2! Preț promoțional - 264 lei!

Ce reprezintă acesta și cum ajută la prevenirea diabetului? 

Testul indice HOMA 2 este o metodă de evaluare a rezistenței la insulină și a funcției celulelor beta pancreatice, care produc insulină, însă și evoluția tratamentului pentru diabet zaharat și alți indicatori glicemici. Acesta se bazează pe măsurarea glicemiei și insulinemiei în repaus și furnizează o evaluare detaliată a sensibilității la insulină și a funcției celulelor beta. Un rezultat HOMA 2 crescut indică o rezistență la insulină crescută și poate sugera un risc mai mare de dezvoltare a diabetului.

Rezistența la insulină reprezintă o condiție metabolică, în care celulele organismului devin mai puțin receptive la acțiunea insulinei, hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge.

Această rezistență duce la o creștere a glicemiei, cu potențialul de a evolua către diabet zaharat. Un instrument important în evaluarea rezistenței la insulină este testul indice HOMA 2, care oferă informații importante, pentru prevenirea și gestionarea diabetului.

Insulina este esențială pentru absorbția glucozei din sânge, în celulele corpului, unde este folosită pentru producerea energiei. În condiții de rezistență la hormonul insulinic, această abilitate este redusă. Factori precum stilul de viață sedentar, alimentația neechilibrată și predispoziția genetică, pot contribui la dezvoltarea rezistenței la hormonul numit insulină. În cazul când nu se iau măsuri, pentru ameliorarea acestei afecțiuni, se poate ajunge nemijlocit, la dezvoltarea diabetului zaharat.

Pentru a depista rezistența la insulină, chiar înainte să apară modificări ale altor metode de screening, în Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics, puteți face testul indice HOMA 2 cu o reducere de 20% (Preț promoțional - 264 lei) - un test unic în Republica Moldova, care reprezintă a doua generație a testului Indicele HOMA.

Avantajul HOMA-2 este că arată nu doar prezența rezistenței la insulină, ci și un indice al producției de insulină, de către celulele beta-pancreatice și gradul de sensibilitate al celulelor la insulină.

Semne ori simptome de rezistență la insulină - scăderea sensibilității celulelor la acțiunea insulinei:

  • Creșterea în greutate, în special în zona abdomenului;
  • Oboseala excesivă;
  • Sete crescută și nevoia frecventă de a urina;
  • Probleme de concentrare și memorarea informațiilor;
  • Nivele crescute de trigliceride în sânge;
  • Hipertensiune arterială.

Metode de prevenire a diabetului zaharat:

  • Adoptarea unui stil de viață sănătos;
  • Monitorizarea nivelului de glucoză din sânge;
  • Gestionarea stresului;
  • Consultarea regulată a medicului.

Rezistența la insulină reprezintă o afecțiune metabolică semnificativă, cu potențialul de a evolua către diabet zaharat, de aceea, monitorizarea la timp a acesteia, poate preveni multe alte boli grave. Testul indice HOMA 2 oferă o metodă simplă și sigură de evaluare a celor mai importanți indicatori, permițând intervenirea rapidă și gestionarea riscurilor.

Oferta valabilă în perioada 14.11.2023 - 14.12.2023 în toate filialele Rețelei de Sănătate Invitro Diagnostics.

Alte oferte și promoții

call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!