Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Pachet profilactic parazitologic (copii)

930.00 Lei
-15%
790.00 Lei

Pachet Profilactic Parazitologic (Copii)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Pachetul Profilactic Parazitologic (Copii) este un set de analize efectuate pentru a detecta prezența paraziților intestinali la copii. Acești paraziți pot fi transmiși prin alimente sau apă contaminate, precum și prin contactul direct cu suprafețe sau persoane infectate. Detectarea și tratarea infecțiilor parazitare la copii este foarte importantă, deoarece pot afecta dezvoltarea și starea generală de sănătate.


Prin efectuarea acestor teste, medicii pot identifica tipul de parazit și pot prescrie tratamentul adecvat, precum și măsurile de prevenție necesare pentru a evita reinfectarea.

Sunt gata să ofer informații despre Pachetul Profilactic Parazitologic (Copii) în formatele HTML solicitate:

Rolul Pachetului Profilactic Parazitologic (Copii)

Pachetul Profilactic Parazitologic (Copii) este un instrument important pentru detectarea infecțiilor parazitare la copii. Depistarea și tratarea infecțiilor parazitare sunt esențiale pentru menținerea sănătății copiilor și prevenirea complicațiilor pe termen lung. Acest pachet ajută la identificarea parazițiilor intestinali, precum oxiurii, giardia și alții, permițând astfel luarea măsurilor de tratament corespunzătoare.

Indicațiile pentru efectuarea Pachetului Profilactic Parazitologic (Copii)

Pachetul Profilactic Parazitologic (Copii) este recomandat în următoarele situații:

  • Evaluarea de rutină pentru depistarea infecțiilor parazitare la copii, în special în cazul celor care frecventează grădinițe sau școli
  • Prezența simptomelor gastro-intestinale precum dureri abdominale, diaree, greață sau scaun cu sânge
  • Istoric de expunere la potențiale surse de infecție parazitară, cum ar fi călătorii în anumite regiuni sau contact cu animale de companie
  • Monitorizarea eficacității tratamentului pentru infecții parazitare anterioare

Pregătirea pentru procedura de recoltare a analizelor

Pentru recoltarea probelor pentru analiza parazitologică profilactică (copii), nu este necesară o pregătire specială. Cu toate acestea, există câteva recomandări care ar trebui luate în considerare:

  • Menținerea unui regim alimentar normal: Analizele pot fi efectuate indiferent dacă copilul este nemâncat sau după masă.
  • Evitarea efortului fizic: Se recomandă evitarea efortului fizic intens în ziua precedentă recoltării probelor, deoarece acesta ar putea influența rezultatele analizelor.
  • Hidratarea adecvată: Menținerea unui nivel adecvat de hidratare facilitează procedura de recoltare a probelor.

Procedura de recoltare a probelor

Recoltarea probelor pentru analiza parazitologică profilactică (copii) se face prin prelevarea de probe de materii fecale. Această procedură este neinvazivă și se efectuează de către personal medical instruit.

Timpul de efectuare

Rezultatele analizei sunt disponibile în maximum 3 zile lucrătoare de la recoltarea probelor.

Totuși, este important de menționat că unii factori ar putea influența timpul de obținere a rezultatelor, cum ar fi volumul mare de probe de analizat sau dificultăți tehnice în cadrul laboratorului.

Despre Pachet Profilactic Parazitologic (Copii)

Detectarea și tratarea infecțiilor parazitare la copii este importantă deoarece poate preveni complicații grave și afectarea dezvoltării normale. Pachetul profilactic parazitologic este recomandat în special pentru copiii care prezintă simptome precum dureri abdominale, diaree, greață sau scădere în greutate, dar poate fi efectuat și în scop preventiv.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8308463/
https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/2817602
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/24911-parasites
https://www.aafp.org/pubs/afp/issues/2021/0900/p277.html

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

180.00 Lei
200.00 Lei
215.00 Lei
140.00 Lei
195.00 Lei
Preț fără reducere : 930.00 Lei
call close
-30% reducere în zilele de DUMINICĂ! În zilele de duminică la Clinica Invitro Diagnostics beneficiați de -30% reducere la analize medicale!