Angio CT arterelor renale

5 000 leiCT32

Examinarea angio-CT arterelor renale se utilizează pentru depistarea precoce a procesului patologic în zona cercetată. Această metodă de examinare vizualizează detaliat chiar și cele mai mici leziuni ale arterelor și vaselor sangvine și, cu precizie maximă, poate diagnostica anomaliile renale.

Angio-CT arterelor renale se indică:

 1. Leziuni ale arterelor renale (ateroscleroză, arterită);
 2. Anomalie anatomică a arterei renale;
 3. Înainte de intervenția chirurgicală renală;
 4. Dacă este suspectată stenoza;
 5. Pentru a determina gradul de afectare ale arterelor renale;
 6. Dacă este necesar de determinat gradul de îngustare ale arterelor în cazul procesului patologic.

Avantajele angio-CT arterelor renale:

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) și imaginii tridimensionale (3D), este posibilă determinarea localizării, întinderii și gradului de afectare a vaselor.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii. Procedura presupune o doză de iradiere redusă, comparativ cu angiografia clasică.
 3. Este o metodă de examinare neinvazivă.
 4. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 5. Durata diagnosticului angio- CT arterelor renale – până la 30 de minute.

Când este contraindicată examinarea angio-CT arterelor renale?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.

IMPORTANT!
Înainte de examinarea angio-CT este necesar să prezentați rezultatul testului de laborator la uree și creatinină. În cazul în care nu aveți testele făcute, vă rugăm să vă prezentați la clinică cu 30 de minute înainte de examinarea CT pentru efectuarea analizei de laborator.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți, anunțați medicul.
 • NU mâncați cu 4 ore înainte de examinare. Angio-CT arterelor renale prevede introducerea substanței de contrast. Dacă suferiți de alergii (în special la iod), astm bronșic, insuficiență renală severă sau boli ale glandei tiroide, anunțați medicul imagist.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.