Angio CT arterelor periferice a membrelor superioare

5 000 leiCT33

Angio-CT arterelor periferice ale membrelor superioare (mâinilor) – examinarea care permite diagnosticarea patologiei asociate cu tulburările circulatorii ale membrelor superioare (mâinilor). Cu ajutorul angio-CT medicul examinează starea vaselor sangvine (arterelor și venelor): structura pereților și țesuturilor din jurul vaselor sangvine investigate pentru a identifica prezența procesului patologic, care implică sistemul circulator. Procedura se efectuează cu introducerea substanței de contrast.

Angio-CT arterelor periferice ale membrelor superioare se indică:

 1. Dacă pacientul este suspectat cu tromboză venoasă;
 2. Anevrism;
 3. Varice;
 4. Leziunea vaselor sangvine.

Avantajele angio-CT arterelor periferice ale membrelor superioare:

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) și imaginii tridimensionale (3D), este posibilă determinarea localizării, întinderii și gradului de afectare a vaselor.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii. Procedura presupune o doză de iradiere redusă, comparativ cu angiografia clasică.
 3. Este o metodă de examinare neinvazivă.
 4. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 5. Durata diagnosticului angio- CT arterelor periferice ale membrelor superioare – până la 30 de minute.

Când este contraindicată examinarea angio-CT arterelor periferice ale membrelor superioare?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.

IMPORTANT!
Înainte de examinarea angio-CT este necesar să prezentați rezultatul testului de laborator la uree și creatinină. În cazul în care nu aveți testele făcute, vă rugăm să vă prezentați la clinică cu 30 de minute înainte de examinarea CT pentru efectuarea analizei de laborator.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți, anunțați medicul. NU mâncați cu 4 ore înainte de examinare.
 • Angio-CT arterelor periferice ale membrelor superioare prevede introducerea substanței de contrast. Dacă suferiți de alergii (în special la iod), astm bronșic, insuficiență renală severă sau boli ale glandei tiroide, anunțați medicul imagist.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.