CT ale ţesuturilor moi ale gâtului cu contrast

2 300 leiCT08

CT țesuturilor moi ale gâtului cu substanță de contrast se aplică în determinarea tipului de neoplasme (maligne sau benigne) și dacă acestea sunt vascularizate sau nu.
CT țesuturilor moi ale gâtului se indică în cazul:

 1. Când este suspectată/identificată tumoare în regiunea gâtului, contactul acesteia cu vasele sangvine și răspândirea în țesuturile/organele vecine;
 2. Confirmarea/excluderea neoplasmelor în regiunea gâtului;
 3. Diagnosticului procesului inflamator, ganglionilor limfatici.

Avantajele tomografiei computerizate (CT țesuturilor moi ale gâtului cu substanță de contrast):

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) e posibilă depistarea tumorilor de dimensiuni de 1 mm.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii.
 3. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 4. Înainte cu 2-3 ore de introducerea contrastului este important să NU mâncați.
 5. Durata diagnosticul CT - până la 30 de minute.

Când este contraindicată examinarea CT țesuturilor moi ale gâtului cu substanță de contrast?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.
 • Alergii la unul sau mai multe componente ale substanței de contrast inclusiv și la iod.

IMPORTANT!
Înainte de examinarea CT este necesar să prezentați rezultatul testului de laborator la uree și creatinină. În cazul în care nu aveți testele făcute, vă rugăm să vă prezentați la clinică cu 30 de minute înainte de examinarea CT pentru efectuarea analizei de laborator.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți și sunteți alergic la substanțe ce conțin iod, anunțați medicul. 

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.