Angio CT arterelor bazinului mic

5 000 leiCT30

Angio-CT arterelor bazinului mic – o metodă de examinare neinvazivă care permite colectarea informației specifice în cazul mai multor maladii. Această investigație este mult mai informativă, decât examinarea ecografică DOPPLER în ceea ce privește starea arterelor și vaselor sangvine.

Angio-CT arterelor bazinului mic se indică:

 1. Pentru a vizualiza ramificările arterelor și pentru a identifica anomaliile lor;
 2. Pentru a evalua diametrul vasului sangvin, segmentele înguste cauzate de plăcile ateromatoase (ateroscleroză) sau de altă origine;
 3. Pentru verificarea permeabilității arterelor, prezenței tromburilor sau embolilor;
 4. În cazul neoplasmelor – originea și gradul de vascularizare (creșterea propriilor vase sangvine tumorale).

Angio-CT arterelor bazinului mic la femei se indică:

 1. În cazul bolilor sistemului reproducător;
 2. Pentru a evalua alimentarea organelor reproductive (ovarelor, trompelor uterine, uterului și colului uterin);
 3. În diagnosticarea cauzelor infertelității și avorturilor spontane (pierderilor).

Angio-CT arterelor bazinului mic la bărbați se indică:

 1. În cazul bolilor sistemului reproducător (ateroscleroza care poate provoca impotența, ischemia membrelor inferioare);
 2. Pentru diagnosticarea neoplasmelor prostatice;
 3. Înainte de intervenții chirurgicale.

* Medicul imagist studiază arteriile rectului, vezicii urinare, organelor genitale interne.

Avantajele angio-CT arterelor bazinului mic:

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) și imaginii tridimensionale (3D), este posibilă determinarea localizării, întinderii și gradului de afectare a vaselor.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii. Procedura presupune o doză de iradiere redusă, comparativ cu angiografia clasică.
 3. Este o metodă de examinare neinvazivă.
 4. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 5. Durata diagnosticului angio- CT arterelor bazinului mic – până la 30 de minute.

Când este contraindicată examinarea angio-CT arterelor bazinului mic?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.

IMPORTANT!
Înainte de examinarea angio-CT este necesar să prezentați rezultatul testului de laborator la uree și creatinină. În cazul în care nu aveți testele făcute, vă rugăm să vă prezentați la clinică cu 30 de minute înainte de examinarea CT pentru efectuarea analizei de laborator.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți, anunțați medicul.
 • NU mâncați cu 4 ore înainte de examinare. Angio-CT arterelor bazinului mic prevede introducerea substanței de contrast. Dacă suferiți de alergii (în special la iod), astm bronșic, insuficiență renală severă sau boli ale glandei tiroide, anunțați medicul imagist.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.