Lămâie, F208
Alergia la lămâie se manifestă ca dermatoză, tulburări ale organelor respiratorii și digestive. Rareori apar complicații severe. Patologia apare la orice vârstă. Simptomele unei alergii la lămâie sunt foarte izbitoare, se manifestă în 2-3 ore după consumarea produsului. Gravitatea acestor simptome va depinde în mare măsură de cantitatea de fructe consumate, de starea de imunitate umană, precum și de predispoziția ereditară la alergeni alimentari. Simptomele apar sub formă de: dureri de cap severe, durerea în abdomen, dureri de gât, înroșirea ochilor, senzație de arsură ușoară în gură, umflarea mucoasei din gură, disfuncții ale sistemului respirator, care sunt exprimate sub formă de astm sau atacuri de astm. Mâncărime severă și roșeață a pielii, precum și formarea unei erupții pe ea. Trebuie remarcat faptul că aceste simptome sunt deosebit de pronunțate pe mâini și față. Astfel, analizele de sânge permit observarea răspunsului sistemului imunitar la consumul de lamâie, prin monitorizarea anticorpilor de tip IgE.
- Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
- Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
Pregătirea :
- Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.