Lămâie, F208

230 leiALS016

Alergia la lămâie se manifestă ca dermatoză, tulburări ale organelor respiratorii și digestive. Rareori apar complicații severe. Patologia apare la orice vârstă. Simptomele unei alergii la lămâie sunt foarte izbitoare, se manifestă în 2-3 ore după consumarea produsului. Gravitatea acestor simptome va depinde în mare măsură de cantitatea de fructe consumate, de starea de imunitate umană, precum și de predispoziția ereditară la alergeni alimentari. Simptomele apar sub formă de: dureri de cap severe, durerea în abdomen, dureri de gât, înroșirea ochilor, senzație de arsură ușoară în gură, umflarea mucoasei din gură, disfuncții ale sistemului respirator, care sunt exprimate sub formă de astm sau atacuri de astm. Mâncărime severă și roșeață a pielii, precum și formarea unei erupții pe ea. Trebuie remarcat faptul că aceste simptome sunt deosebit de pronunțate pe mâini și față. Astfel, analizele de sânge permit observarea răspunsului sistemului imunitar la consumul de lamâie, prin monitorizarea anticorpilor de tip IgE.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.