Nucul ca factor etiologic al alergiei alimentare este atribuit unui grad ridicat de activitate alergenic. Este un alergen obișnuit „ascuns” - este adesea folosit la fabricarea produselor de cofetărie, produse de patiserie și sosuri. Nucile sunt utilizate pe scară largă în alimente în forma lor naturală. O reacție alergică la miezul de nuci, poate apărea adesea sub forma unui atac sever de astm bronșic. Simptomele alergiei pot apărea în decurs de 3-5 minute după contactul cu alergenul, de regulă, acestea cresc în timp și ajung la maxim în 1-3 ore. Simptomele alergice includ: arsură, mâncărime, furnicături și umflarea limbii, buzelor, transpirație, erupții cutanate lângă gură. Alergia este însoțită de urticarie cu roșeață caracteristică, arsură și mâncărime. Este posibil să aveți, de asemenea, curgerea nasului, dureri în gât, umflături, dificultăți de respirație, strănut, tuse, ochi apoși, umflarea buzelor. Persoanele care suferă de alergii alimentare au adesea tulburări gastro-intestinale. Cazurile dificile pot fi însoțite de atacuri de astm, edem Quincke sau șoc anafilactic.
Diagnosticul de alergie la miezul de nucă este pus prin intermediul analizei de laborator, care permite determinarea cantitativă a IgE specific la miezul de nucă în serul uman. Odată diagnosticaţi cu alergie la miez de nucă, persoanele alergice ar trebui să evite atât fructul în stare naturală, cât şi alimentele care îl conţin.
Sânge
Siemens Immulite 2000 XPI
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.