Miez de nucă, F256

230 leiALS021

Nucul ca factor etiologic al alergiei alimentare este atribuit unui grad ridicat de activitate alergenic. Este un alergen obișnuit „ascuns” - este adesea folosit la fabricarea produselor de cofetărie, produse de patiserie și sosuri. Nucile sunt utilizate pe scară largă în alimente în forma lor naturală. O reacție alergică la miezul de nuci, poate apărea adesea sub forma unui atac sever de astm bronșic. Simptomele alergiei pot apărea în decurs de 3-5 minute după contactul cu alergenul, de regulă, acestea cresc în timp și ajung la maxim în 1-3 ore. Simptomele alergice includ: arsură, mâncărime, furnicături și umflarea limbii, buzelor, transpirație, erupții cutanate lângă gură. Alergia este însoțită de urticarie cu roșeață caracteristică, arsură și mâncărime. Este posibil să aveți, de asemenea, curgerea nasului, dureri în gât, umflături, dificultăți de respirație, strănut, tuse, ochi apoși, umflarea buzelor. Persoanele care suferă de alergii alimentare au adesea tulburări gastro-intestinale. Cazurile dificile pot fi însoțite de atacuri de astm, edem Quincke sau șoc anafilactic.

Diagnosticul de alergie la miezul de nucă este pus prin intermediul analizei de laborator, care permite determinarea cantitativă a IgE specific la miezul de nucă în serul uman. Odată diagnosticaţi cu alergie la miez de nucă, persoanele alergice ar trebui să evite atât fructul în stare naturală, cât şi alimentele care îl conţin.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.