Păr de câine, E5

230 leiALS027

Alergiile la animalele cu blană, sunt frecvent întâlnite, în special la persoanele care suferă de astm sau alte alergii cum ar fi polenul sau praful. Nu părul animalului declanșează reacția alergică, ci proteinele din urină, salivă și mătreața (sau celulele moarte ale pielii) câinelui declanșează un sistem imunitar excesiv să reacționeze. Pentru diagnosticarea bolilor alergice cauzate de mătreața câinelui și pentru a evalua riscul de a dezvolta reacții alergice la mătreața acestuia, este necesară determinarea cantitativă în sânge a anticorpilor specifici, imunoglobuline din clasa E, care apar în prezența unei reacții alergice la mătreața câinelui. Se recomandă efectuarea acestei investigații în urma următoarelor simptome: roșeață și arsură a membranei mucoase a ochilor, lăcrimare și umflarea pleoapelor, congestie nazală, strănut, tuse, respirație scurtă, bronhospasm.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.