Radiografia articulaţiilor sacro-iliace într-o incidenţă – 8×10 in (20×24 cm) - 1, în regim digital

250 leiRD42

Radiografia articulației sacroiliace – o metodă de examinare care permite determinarea diagnosticului când metodele tradiționale de investigații (palpare sau examen vizual) nu oferă suficientă informație. 

Articulația sacroiliacă leagă oasele șoldurilor de cele ale osului sacral. Această articulație nu este foarte mobilă și este fixată cu ligamente puternice care oferă suport articulațiilor. Articulația sacroiliacă este responsabilă pentru 15-30% din durerile lombare.

Când medicul indică radiografia articulației sacroiliace?

  1. Dureri persistente în regiunea lombară.
  2. Durerea iradiază spre șolduri, fese și zona inghinală.
  3. Durere similară celei cauzată de nervul sciatic, care se manifestă episodic. Pot apărea furnicături și senzații de amorțeală.
  4. Rigiditate la nivelul spatelui, șoldurilor și zonei pelvine.
  5. Instabilitatea la nivelul zonei pelvine sau a celei lombare.

Ce vizualizează medicul imagist la radiografia articulației sacroiliace?

  • Inflamații (sacro-ileită, osteoartrită), spondilita anchilopoietică, artrită reumatoidă sau degenerativă;
  • Necroză avasculară;
  • Tumori.

* Radiografia este contraindicată femeilor însărcinate sau se efectuează strict după indicația medicului.

Durata procedurii: 5-10 minute.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

  • Procedura nu necesită o pregătire specială. Înainte de examinarea radiografică este necesar să scoateți obiectele de meta: bijuterii, piercing.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.