Lapte fiert, F231

230 leiALS018

Alergia la lapte se dezvoltă cel mai adesea la copiii mici, de obicei după ce a fost introdusă o formulă pe bază de lapte de vacă în alimetația sugarului. Laptele de vacă este format din două fracțiuni: cazeină și zer. Fracția de cazeină reprezintă 80% din totalul proteinelor din lapte. Principalele proteine ​​alergenice din serul din lapte sunt: alfa-lactalbumina, beta-lactoglobulina. Alergenii din lapte se găsesc în diverse alimente precum brânza, pâinea, fursecurile, clătitele.

Laptele și produsele sale procesate sunt utilizate pe scară largă în industria de cofetărie. Laptele fiert este mai sigur decât laptele integral, deoarece majoritatea proteinelor sunt termolabile și își pierd proprietățile la fierbere. În cazul unei reacții alergice la laptele fiert, cazeina este alergenul principal. Alergia la laptele fiert, de regulă, este însoțită de disfuncții ale sistemului digestiv (cheilită, gastrită, colită, gastroenterită, sindrom de colon iritabil), manifestări cutanate (dermatită atopică, urticarie, edem Quincke) și, mai rar, disfuncții ale sistemul respirator (rinită alergică, astm bronșic).

Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. Scopul acestei analize de laborator este cuantificarea anticorpilor specifici din sânge, clasa E imunoglobuline, care apar în prezența unei reacții alergice la laptele fiert. Astfel, detectarea IgE specific permite diagnosticarea bolilor alergice și evaluarea riscului de dezvoltare a reacțiilor alergice la laptele fiert.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.